Levering

 

Veelgestelde vragen

Op welke manier wordt mijn bestelling planten geleverd?

Wij leveren planten in speciale plant verzendverpakkingen in dozen via de reguliere bezorgdiensten. Tijdens koude dagen is deze verzendoptie niet mogelijk aangezien we bij kou de kwaliteit van de planten niet kunnen waarborgen.

Grotere bestellingen worden geleverd per deense kar. Deze worden vanaf onze bedrijfslocatie in Alkmaar opgehaald door onze transportpartners en vervoerd in temperatuurgecontroleerde vrachtwagens om de planten in goede conditie te kunnen leveren.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Dat hangt af van diverse factoren zoals de grootte van de order, en het land van levering. In zijn algemeenheid verzenden we iedere maandag en dinsdag de orders.
Wil je jouw order op een specifieke dag en/of tijdstip geleverd hebben? Neem dan voorafgaand aan de order contact op via admin@greenupthecity.com.

Wat doe ik met de deense karren waarop de planten worden geleverd?
Indien u iedere week bestelt kunt u bij levering van een nieuwe bestelling de karren omruilen met die van de vorige bestelling.
Wanneer u niet wekelijks bestelt, vragen wij u vriendelijk om de karren bij aflevering leeg te maken en terug te geven aan de chauffeur.

Wat zijn de leveringskosten?
Wij leveren in alle landen binnen de EU. De exacte verzendkosten zijn afhankelijk van uw locatie en het aantal bestelde dozen of trolleys. Deze kosten zijn op basis van nacalculatie en staan vermeld in uw factuur.

Zijn de getoonde prijzen inclusief omzetbelasting?

In de prijzen zijn geen omzetbelasting (BTW), invoerrechten, andere belastingen, kosten van laden en lossen, emballage, transport, en dergelijke berekend.